Innováció

Innováció 2018-06-08T06:17:19+00:00

Elhivatottság a környezetbarát, alternatív hajtású járművek fejlesztése és támogatása iránt.

2008 óta foglalkozunk változó formában a sűrített levegő hajtású járművek fejlesztésével. Az első időkben versenyzőként, tervezőként, manapság támogatóként próbáljuk űzni ezt a szakmai hobbit.

Köztudott, hogy a  fosszilis energiahordozók rohamos fogyása és piaci árának növekedése, valamint a felhasználásából adódó környezetszennyezés egyre inkább ráébreszti az emberiséget, hogy ez ellen mihamarabb eredményesen  tenni kell.

Az elmúlt századtól a járművek száma rohamosan megnőtt, a városok zsúfoltabbá váltak, a munka-és életkörülmények úgy alakultak, hogy nélkülözhetetlenek lettek a közúti járművek.

Ez önmagában még nem is jelentene problémát, ha ezek a járművek nem valamiféle kőolajszármazékkal üzemelnének, ha nem szennyeznék drasztikus mértékben a városok levegőit és az üzemanyag költségei nem exponenciális növekedést mutatnának.

Mi is úgy gondoljuk, hogy tenni kell valamit a cél érdekében, ezért ha csak „hobbi” szinten is, de foglalkozunk kérdéssel és próbálunk a lehetőségekhez mérten hozzájárulni egy működő alternatíva létrehozásához.

Sűrített levegővel hajtott járművek fejlesztését támogatjuk és egyetemistaként több kolléga is részt vett a járművek fejlesztésében, létrehozva 2008-ban a Széchenyi István Egyetem első Pneumobil csapatát. Azóta számos rendezvényen, versenyen sikerült a csapatnak több előkelő, olykor első helyezést és különdíjakat szerezni.